a) Leder. Velges for 2 år.b) Nestleder, kasserer, sekretær og ett styremedlem velges for 2 år, dog slik atdet hvert år er 2 på valg.2 varamedlem til styret som velges for ett år.c) Valgkomite på 3 medlemmer velges for ett år.d) 2 revisorer velges for ett år.e) Andre utvalg, komiteer og tillitsmenn (så som havneutvalg, huskomite, festkomite, arrangementskomite, kommunale utvalg o.l. velges for ett år). Årsmøtet er beslutningsdyktig når det er innkalt overensstemmende med § 11. Vedtak gjøres med alminnelig flertall med mindre vedtektene bestemmer annerledes. Ved stemmelikhet ansees et forslag forkastet. For å bli valgt må en kandidat ha minst halvparten av de avgitte stemmer. Hvis ikke, holdes bundet omvalg mellom de 2 kandidater som har oppnådd flest stemmer. Valgbar er bare medlemmer av A.B.F. og som har vært medlem minst ett år.
HAVNEREGLEMENT
§ 1
Havnemyndighet
Styret for ABF, ved havneutvalget, er den ansvarlige instans for anlegg og drift av havna. Båtplassutvalget har ansvaret for å tildele båtplasser. Havna består av det areal som i reguleringsplanen er angitt som småbåthavn samt det sjøområde utenfor reguleringsplanen som loven hjemler.
§ 2
Båtplass
Medlemmer av ABF kan leie båtplass i havna mot betaling av årlige fastsatte avgifter. I tillegg betales et depositum. Dette beløpet tilbakebetales, uten renteregulering, ved oppsigelse av båtplassen.
Tildelingen foretas av båtplassutvalget etter ansiennitet. Det tas forbehold omregulering og omfordeling av båtplasser når dette er nødvendig av tilgjengelighet eller andre pratiske årsaker. Framleie av båtplassen skal gjøres i samarbeid med båtplassutvalget. Inntektene fra framleie deles mellom Alta Båtforening og leieren av båtplassen.
Ved tildeling av båtplass inngås det en leiekontrakt. Båtplassen skal minimum være 50 cm bredere enn båtens bredde. Dette for at utriggerne ikke skal skades (bøyes ut). Uleie bredde regnes fra midtpunktet på fortøyningsbom til midtpunkt av gangvei utrigger.
Dersom båt plassen ikke brukes over lengre tid (reparasjon/vinteropplag) skal «båsen låses av» med tau. Dette gjøres for at utriggerne ikke skal skades.
§ 3
Fortøyning
Båtene skal være forsvarlig fortøyd med minst to fortøyninger forut og akter. Fortøyningen må ha en tykkelse som står i forhold til båtens størrelse. Båter på 20 fot, og større, skal ha strekkavlastere. Båter skal være utstyrt med tilstrekkelig fendere for å hindre skade på utrigger.
Småbåter, joller, skal ikke fortøyes til hovedfartøy. Båt og båtplass skal merkes med samme nummer.
§ 4
Mesan/seil
Det er ikke tillatt at båter som ligger i havna har mesan/seil eller annen vindfang oppe. Dette for at påkjenningen på brygge og fortøyning ikke skal bli for stor.
§ 5
Vedlikehold av brygga
Snørydding blir utført ved hjelp av dugnadsarbeid administrert av ABF. Dette for å sikre trygg ferdsel på bryggene. Båteierne er ansvarlig for tilsyn/enkelt vedlikehold for den ytterste utrigger. Feil/mangler meldes til havneutvalget.
Brygga skal til enhver tid være ryddig. Det er ikke tillatt å lagre/oppbevare flåter, joller eller utstyr brygga. Dersom båten har «utstikk» skal denne ikke stikke mer ut på brygga enn 50 cm. Båteiere oppfordres til å sette båten på land vinterstid dersom den ikke brukes.
§ 6
Adgang til bryggene
Båteierne, deres gjester og medlemmer av ABF har adgang til bryggene og klubbhus. Båtplassutvalget utsteder nøkkelbrikker. Barn har kun adgang i følge med voksne. Porter og dører skal være låst. Havna regnes som ei lukket havn (låst med tilsyn), det er derfor viktig at portene og dører holdes låst da det ellers kan oppstå forsikringsmessige problemer.
§ 7
Nøkkelsystem
Alle medlemmer kan få programmert nøkkelbrikker mot betaling. Brikkene kan brukes til havneportene og til ABF`s båthus. Nøkkelbrikkene beholdes så lenge eier av brikken er medlem av ABF. Dersom medlemskap opphører, årsavgift ikke blir betalt ved forfall, blir nøkkelbrikkene avkodet. Dersom man mister brikken skal dette rapporteres til havneutvalg slik at den blir avkodet.
§ 8
Kafferommet
Kafferom i ABF`s båthus kan brukes av alle medlemmer. Styret har ansvaret for drift av huset som kan leies ut til medlemmer som er over 25 år.
§ 9
Slippsetting
Medlemmer av ABF prioriteres på slippliste. Båteiere som ikke er medlem kan slipsettes etter avtale med havneutvalg etter egen takst. Slippsetting av båten skjer ved å skrive seg på liste som er slått opp på kafferommet. Båteier er ansvarlig for at båten tåler slippsettingen. Dette er et krav fra forsikringsselskapet. Båten kan stå i to døgn med mulighet for forlengelse. Dette avgjøres av slippkjører. Slippen betjenes av godkjent slippkjører.
§ 10
Utsettingssted for mindre båter
Utsettingssted for mindre båter på tilhenger er ved siden av slippen og er kun for medlemmer. Medlemskap kan tegnes med øyeblikkelig virkning!
§ 11
Tørrfellingsslippen
Tørrfellingsslippen kan brukes av medlemmene i ett døgn når den er ledig. Bruken er gratis for medlemmer. Slippen brukes på eget ansvar. Ikke medlemmer kan bruke slippen etter avtal mot et gebyr.
Ny tørrfellingsslipp for båter opp til 50 fot kan fra våren 2020 brukes etter avtale mot gebyr.
§ 12
Servicekai med kran
Kaia kan brukes når den er ledig. Båter skal kun ligge her i forbindelse med losse/lasting. Nøkkel er på kafferommet. Kai og kran brukes på eget ansvar.
Max last 150 kg. Bruk av kaia er gratis for medlemmer.
§ 13
Handicap brygga
Brygga kan brukes til ombord og ilandstigning når den er ledig. Rullestolbrukere kan lett komme om bord da det er asfaltert vei fram til brygga. Brygga brukes på eget ansvar.
Brygga kan brukes gratis.
§ 14
Strøm
Det er strøm på bryggene og båteierne kan kjøpe fast strøm i tiden 1. okt til 31. mars med forbruk på 300 watt og for en fast pris. Bruk av varmeovn i båten må være el. godkjent for båtbruk. Det kan også kjøpes strøm etter forbruk og da med måleravlesning. Kun godkjente kabler med min 2,5 mm2 kan brukes. Dette for å hindre jordingsfeil og tærings skader. Båter som er plassert på land kan også få kjøpt strøm etter avtale med båtplassutvalget.
§ 15
Vann
Det er vannuttak på flytemoloen, brygge 2, brygge 4 og på handicap-brygga. Vannavgift i bryggeleie.
§ 16
Diesel
Det er etablert tankanlegg med diesel og bensin-fylling på flytemoloen ved innløpet til havna.. Brukerne er ansvarlig for at det ikke søles under påfyllingen. Det er avsatt egen fortøyningsplass på begge sider av innerste del av flytemoloen. Her skal ingen andre båter fortøye. Plassen er merket med skilt.
§ 17
Gjestebåter
Gjestebåter skal fortøye ved flytemoloens ytterste del. Båtplassutvalget kan også anvise andre plasser. Gjestebåter betaler for oppholdet. Se oppslag på brygga.
§ 18
Båtplass på land
Båteiere som har båtplass i havna kan etter avtale med plass utvalg velge å plassere båten på land uten ekstra kostnader. Medlemmer som ikke har båtplass i havna, kan etter avtale med plassjef kan få båtplass på land. Eieren betaler leie etter vedtatte takster. Ta kontakt med båtplassutvalget.
§ 19
Parkering av båttilhengere på land
Båttilhengere kan parkeres på land etter avtale og anvisning fra båtplassutvalget. Eieren betaler leie etter vedtatte takster.
§ 20
Ferdsel i havneområdet
Under ferdsel i havneområdet skal farten ikke være større enn nødvendig av hensyn til manøvreringen («sakte fart»).
§ 21
Tekniske anlegg i havna
Det er montert en rekke tekniske anlegg i havna (strøm, kran, slipp, dieselfylling, vann, fortøyninger, lys, brannutstyr med mer). Det er kun fagansvarlige som kan foreta utbedringer/reparasjon på de tekniske anlegg i havna. Feil/mangler skal meldes til havneutvalget.
§ 22
Dugnad
Alle plass - eiere blir trukket for 10 timer dugnad. Utførte dugnadstimer blir refundert ved avsluttet avgiftsperiode. En dugnadstime godtgjøres med 200 kr. De som ønsker å gjøre dugnad, skriver seg på listen på kafferommet og beskriver kompetanse og ønskede arbeidsområder.
§ 23
Næringsdrift i forbindelse med havna
Styret skal godkjenne all næringsdrift som utøves i tilknytning til havna. Avtale skal inngås og avgiften skal settes i forhold til virksomheten.
§ 24
Ordensregler
Det er forbudt å dumpe avfall i havneområdet. Søppel skal legges i dertil oppsatte dunker/containere på land. Fiskeavfall skal ikke dumpes nærmere enn 300 m fra moloen. Vis hensyn ved lagring av ting som kan tiltrekke fugler og dyr.
§ 25
Foreningens vimpel
Foreningens standard er en vimpel 120 x 30 cm av marineblå farge med Alta Båtforenings merke. Vimpelen føres på flaggspeil eller mastetopp.
§ 26
Kjennskap til lover og havnereglement
Alle medlemmer plikter å gjøre seg kjent med reglement som finnes på ABF hjemmeside.
§ 27
Misligholdelse
Styret kan si opp leieavtalen med båteier dersom havnereglementet ikke følges eller at havneavgiftene ikke betales (se leiekontrakten). Båten kan, etter at rekommandert varsel er gitt, settes på land for eierens regning og risiko. Dersom båteieren ikke betaler skyldig gjeld, vil ABF utøve tilbakeholdsrett i båten og om nødvendig gjennomdrive tvangssalg.
§ 28
Forsikring
Alta båtforening har forsikring for skade ved slippsetting dersom ABF er tilkjent skyld. Alle skader som oppstår eller forårsakes av båter i havna er forsikringsmessig båteierens ansvar. Det er derfor viktig at båteier har nødvendig forsikring (ansvar, skade, brann mm) samt at båten er merket/registrert i samsvar med gjeldende lover og forskrifter.
Dette vil bli kontrollert av Båtplassutvalget!
Reglement på ABF hjemmeside er til enhver tid gjeldende reglement. Ved regel endringer skal endringene dateres.
NB! På
oppslagstavla på kafferommet står hvem som er slippkjører og deres
telefonnummer.